Het bestuur

Het bestuur van Swim to Fight Cancer bestaat uit:

 
Krista Walter - Voorzitter

Kanker is slopend. Helaas heb ook ik op veel te jonge leeftijd mijn lieve en sportieve vader aan deze ziekte verloren. Jaarlijks verliezen veel mensen zo hun geliefden. Gelukkig ken ik ook mensen met wie het nu, na behandeling, weer goed gaat. Veel mensen zetten zich daarvoor in. Graag wil ik ook daaraan bijdragen. Actie is nodig! Laten we vanuit Apeldoorn onze bijdrage leveren. Doet u mee?

Krista Walter is directeur bestuurder van wooncorporatie De Goede Woning. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze in diverse functies in de  sociale werkvoorziening, stedelijk beheer en stedelijke ontwikkeling. Ook werkte ze aan de herontwikkeling van de Kanaalzone. “Mooi om de Kanaalzone nu voor dit evenement in te kunnen zetten!”


Angelique Hommes - Vice voorzitter

Mijn beide ouders zijn –kort na elkaar- overleden aan kanker. Helaas zijn de afgelopen jaren ook vrienden en collega’s van mij getroffen door deze ziekte. Graag lever ik als bestuurder van de Stichting Swim to Fight Cancer Apeldoorn een bijdrage aan de strijd tegen kanker. Door in actie te komen komt er meer geld beschikbaar voor onderzoek en preventie en werk je mee aan een oplossing.

Blijf dus niet aan de kant staan, maar duik het water in voor Swim to Fight Cancer of geef een financiële bijdrage aan onze stichting.

Angelique Hommes is notaris bij Nysingh advocaten-notarissen. Zij is als notaris bij veel zorgorganisaties betrokken en gespecialiseerd op het gebied van governance in de zorg.

 
Richard van Leeuwen - Penningmeester

Richard van Leeuwen, woonachtig in Warnsveld en sinds 1966 werkzaam bij AACC Accountancy & Belastingadvieskantoor in Apeldoorn, waarvan sinds 2008 als directeur. Ben afgestudeerd accountant en fiscalist en heb door mijn privé situatie veel affiniteit met gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

De drijfveer voor mij om betrokken te zijn bij de Stichting Swim to Fight Cancer is gelegen in het feit, dat ik mij, naast mijn professionele beslommeringen, graag wil inspannen voor goede doelen en dan met name ook in het kader van gezondheidszorg of gehandicaptenzorg. Daartoe sponsoren wij als kantoor diverse stichtingen en activiteiten, waaronder ook de marathon van ‘de acht van Apeldoorn’. Het is leuk met het netwerk, waarmee je normaliter professioneel werkzaam bent, je talenten nu eens te bundelen in een andere richting en je met elkaar voor een goed doel sterk te maken. Swim to Fight Cancer verbindt een goed doel met sport en dat is een andere passie van mijzelf. Dus de combinatie van het goede doel, het vechten tegen de ziekte kanker, door middel van het sportief aangaan van een uitdaging en dit te kunnen vormgeven in een team samengesteld uit je eigen netwerk, heeft mij ertoe doen beslissen mij graag in te willen zetten als penningmeester voor de stichting Swim to Fight Cancer.

Erica Janssen - Bestuurslid

Iedereen heeft wel een bekende of dierbare verloren aan kanker. Dat is de keiharde realiteit. Het zijn vaders, moeders, kinderen, grootouders, broers, zussen, vrienden. Om die vreselijke ziekte de baas te worden en om onze vrienden en dierbaren die nu nog vechten te helpen, organiseren we Swim to fight Cancer in ons eigen Kanaal in Apeldoorn.

Het middel is zwemmen en het doel is geld op te halen voor onderzoek.
Daar werk ik graag aan mee, gewoon omdat ik het kan doen. En voor mijn dierbaren en alle anderen die ik ook het geluk van de wereld gun.

Erica Janssen werkt vanuit Ponton Bedrijfstraining&Coaching bv. Als trainer werk ik voor-en met opdrachtgevers aan projecten gericht op het verbeteren van de samenwerking en sterk(er) maken van teams.
Het is mijn overtuiging dat mensen wel willen veranderen maar de vraag is altijd: hoe?
Samen op zoek gaan naar kansen en het creëren van mogelijkheden is het mooiste wat er is.
Als loopbaancoach begeleid ik mensen met het maken van de juiste keuze en het ontwikkelen van Leiderschap.


Evert Jan Grezel - Bestuurslid
 

Veel mensen hebben een dierbare verloren aan de ziekte kanker. Ook ik heb mijn moeder in 2003 op de leeftijd van 58 jaar aan kanker zien bezwijken. Gelukkig is er de laatste jaren veel progressie geboekt in de behandeling van kanker en zijn er veel patiënten die gelukkig genezen.

Voor dit onderzoek naar nieuwe behandelmethodes is heel veel geld nodig. Daarom draag ik graag mijn steentje bij als bestuurslid van de Stichting Swim to Fight Cancer Apeldoorn om via dit prachtige sportieve evenement geld bij elkaar te zwemmen voor kankeronderzoek.

 Michiel Verlinden - Bestuurslid
 

Vanuit mijn werk bij de brandweer heb ik vaak genoeg incidenten en branden meegemaakt waarbij helaas ook mensen gewond raakten of overleden. Maar als personen in je directe omgeving getroffen worden door een ernstige of dodelijke ziekte heeft dat een heel andere impact. Helaas heb ik ook collega’s verloren die de strijd tegen kanker niet gewonnen hebben en mijn beste vriend is jaren geleden hier ook aan overleden. Dat is de reden dat ik graag mijn energie en vrije tijd wil steken in het mee organiseren van deze swim om geld op te halen zodat we steeds beter weten hoe we deze ziekte kunnen bestrijden.

Ik ben zelf werkzaam bij de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en ben daar verantwoordelijk voor het leveren van brandweerzorg aan 800.000 inwoners vanuit 56 brandweerposten met 1500 brandweermensen.