Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een zwemevent in een stads decor dat via haar deelnemers zoveel mogelijk donaties ophaalt voor de stichting Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding. We willen ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie.

Swim to Fight Cancer is een event dat voornamelijk wordt gefinancierd door deelnemers. Het krijgt zijn waarde door de vele donaties van ‘het volk’ aan de deelnemers voor het goede doel.

Het doel 

Het doel van de StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor fellowships. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland.
Door een fellowship (een subsidie) kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight cancer inzamelt kunnen de fellows meer kennis over kanker verzamelen en verspreiden om in de praktijk toe te passen, voor bijvoorbeeld geneesmiddelen.

Join the fight!