Junior Swim
Junioren (10 - 18 jaar) kunnen zich inschrijven voor 250 meter en 500 meter.

Voorbereiding
Een getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over. In Apeldoorn is de afstand voor junioren maximaal 500 meter.

Het dragen van een wetsuit is niet verplicht, maar we raden het voor de ongeoefende zwemmer wel aan: het levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast zitten we natuurlijk al halverwege september met Swim to Fight Cancer Apeldoorn en dan is de temperatuur van het water al behoorlijk afgekoeld.

Trainen
We adviseren om voor Swim to Fight Cancer te trainen (in de wetsuit).

Wetsuit
Heb je al een wetsuit? We stellen het dragen van een wetsuit niet verplicht, maar raden het wel aan; dit in verband met de temperatuur van het water in september. Maar dit is natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid. En we adviseren ook om hier (minimaal enkele keren) in te trainen om eraan te wennen.  

Eigen risico
Deelname is op eigen risico waarvoor je vooraf ter plaatse moet tekenen. Deelnemers ontvangen alle belangrijke informatie (ook) per mail. Hieronder vind je al een heel belangrijk document:

Minimumleeftijd
Er geldt een minimumleeftijd van 10 jaar voor de Junior Swim.

Starttijden
Tussen 12 en 16 uur gaan jullie te water. Zodra het startschema bekend is, wordt het gepubliceerd op de website en gemaild naar de deelnemers. Hierbij staat ook hoe laat je je dient te melden. Wij adviseren iedereen daarom goed de website in de gaten te houden. Het is van groot belang dat je op tijd bent en in de juiste wave start.