Nieuws

Wij danken onze sponsoren en businessteams!

21-9-2017
Deelnemers, vrijwilligers, donateurs en sponsoren bedankt!

Met ruim 80 vrijwilligers, 163 deelnemers en meer dan 50 bedrijven is het ons zondag jl. (17 september 2017) gelukt ruim € 87.000 euro voor kankeronderzoek te kunnen overhandigen. Hoe mooi is dat!

Met elkaar hebben we deze prestatie geleverd. Ieder op z’n eigen manier.

1,5 kilometer individueel, met een team 1600 meter, of als junior 200-, 400, of 600 meter.

En dat in het koude en schoonste natuurwater van Nederland. Bussloo, 2017! 

Swim to Fight Cancer Apeldoorn 17 september, met een traan, zon en een lach. Trots bovendien!

Bedankt allemaal!!!

Warme groet,

Bestuur en Kernteam

Angelique, Richard, Evert-Jan, Anne Fokke, Greta, Erica, Simone, Tom, Ton, Ruud en Krista

 

Nb We zullen onze aftermovie en de foto’s zo snel mogelijk plaatsen! Zo ook het definitieve bedrag! 

Doneren kan nog…. Love Live, Fight Cancer!

21-9-2017
Swim to Fight Cancer Bussloo haalt 87.000 euro op - Omroep Gelderland
VOORST GEM VOORST - Ruim 160 mensen doken zondag het water in bij Bussloo. Ze haalden zo geld op voor KWF Kankerbestrijding. De actie Swim to Fight Cancer leverde 87.000 euro op.

Lees het volledige bericht bij Omroep Gelderland:
Swim to Fight Cancer Bussloo haalt 87.000 euro op

21-9-2017
Bereid je voor op fris weer!

De weersvoorspellingen laten een voorzichtig zonnetje zien met temperaturen van maximaal 17 graden. Daarom geven we wat tips tegen het frisse weer. Want stilstaan in een wetsuit is niet heel warm! ...

Het beste is zwemmen in een wetsuit met lange mouwen en lange pijpen. Heb je korte mouwen en korte pijpen? Smeer dan je huid in met vaseline of uierzalf. Dit sluit je huid af tegen het koude water. Het voelt niet warmer, maar beschermt wel.
Draag sokken of slippers naar de start. Veel warmte verlaat je lichaam via voeten en hoofd. Zet op tijd je badmuts op, die beschermt ook.
Trek direct na de finish je badjas aan en slippers.

Maar vooral: veel plezier en geniet!!

16-9-2017
Gratis uitrijkaarten voor deelnemers en vrijwilligers
Fijne mededeling voor alle deelnemers en vrijwilligers van de Swim to Fight Cancer Apeldoorn: voor jullie is een uitrijkaart geregeld bij Bussloo.
15-9-2017
Swim wijkt uit naar Bussloo

Belangrijke wijziging!

We hebben besloten om ons evenement van zondag te verplaatsen naar het meer van Bussloo (ingang Pitch & Putt). Door de weersomstandigheden kan een goede en betrouwbare kwaliteit van het water in het Apeldoorns Kanaal niet worden gegarandeerd en heeft het bestuur besloten de locatie voor aanstaande zondag te wijzigen. Iedereen is welkom de zwemmers aan te moedigen.

14-9-2017
Ben jij er trots op dat jij een Fighter bent? Wil je anderen ook enthousiast maken voor de Swim, het zij als deelnemers hetzij als sponsor?! Laat het zien aan je omgeving met onze poster of flyer. Je kan de posters en flyers downloaden via een van de onderstaande download links.

Poster Kids Swim
Poster Swim
Flyer Kids Swim
Flyer Swim
20-7-2017
ZC Aquapoldro geeft gratis Clinics Borstcrawl

Zwemclub Aquapoldro geeft gratis 6 borstcrawl Clinics in het Boschbad.


In september vinden er 3 sportieve zwemevenementen plaats in Apeldoorn, namelijk de Triathlon Apeldoorn, Swim to Fight Cancer en de Kids Swim. Drie mooie evenementen, waarbij menigeen koudwatervrees krijgt. Deze willen wij als vereniging graag weghalen en deelnemers goed voorbereiden. Ook als je alleen kennis wil maken met de zwemsport kun je deelnemen.

Onder begeleiding van gediplomeerde trainers leer je in 6 trainingen de basistechnieken voor een goede borstcrawl. Jong (vanaf diploma B) en oud kunnen deelnemen.

 

De trainingen vinden plaats op de volgende dagen:

Dinsdag 22 en donderdag 24 augustus

Dinsdag 29 en donderdag 31 augustus

Dinsdag 5 en donderdag 7 september

Alle trainingen zijn van 18.30 tot 19.30 uur

 

Men kan zich aanmelden voor de clinics via evenementen@aquapoldro.nl.

16-8-2017
Apeldoorn Stadblad: Een duik in het Apeldoorns Kanaal voor de strijd tegen kanker

Klik op bovenstaande afbeelding om het nieuwsbericht in het Apeldoorns Stadsblad te lezen.
1-8-2017
Decathlon doneert bij aankoop wetsuit of zwempak
Decathlon sponsort bij elke aankoop van een Shorty (wetsuit) of een Neopreen zwempak de actie Swim to Fight Cancer.

Op vertoon van de inschrijving wordt 10 % van het aankoopbedrag van een shorty of Neopreen zwempak aan de stichting Swim to Fight Cancer worden gedoneerd.

Shorty (surf wetsuit)
Deze shorty’s zijn in 2 dames (groen en paars), 2 heren (rood en blauw), jongens (blauw en groen) en 2 meisjes (paars en roze) kleuren te verkrijgen. Deze shorty’s zijn wetsuits die voornamelijk voor het surfen gebruikt wordt. Je kan hier mee zwemmen maar dat wordt niet aangeraden omdat de bewegingsvrijheid beperkt wordt.

De shorty is van 1,5 mm Neopreen en heeft een rits aan de achterkant die aan een touwtje bevestigd is. Hierdoor kan de rits makkelijk opengemaakt worden.Neopreen zwempak (open water zwempak)
De Open water zwempakken kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Deze zwempakken zijn van neopreen en bied veel bewegingsvrijheid. Daarnaast bieden de zwempakken bescherming tegen UV-stralen. Het is belangrijk dat het zwempak nauwsluitend is zodat het warmte vasthoudt.Deze zwempakken worden door de medewerkers van Decathlon geadviseerd omdat de bewegingsvrijheid vele malen groter is en dit pak ook meer warmte biedt als je voor een langere tijd in het water ligt.
20-7-2017
Inschrijfgeld tijdelijk verlaagd!

Tijdelijke actie!

Tot 1 augustus bedraagt het inschrijfgeld voor Swim to Fight Cancer 055 op 17 september a.s. voor volwassenen € 50,- (i.p.v. € 75) en voor kinderen € 25,- (i.p.v. € 50 ). Geef je dus snel op!!

30-5-2017
Save the date!

Noteer alvast! Proefzwemmen in het Apeldoorns Kanaal

op zaterdag 5 augustus en zondag 27 augustus 2017.

30-5-2017
Inschrijving geopend! We gaan weer beginnen.

Op zondag 17 september organiseren we de tweede editie van swim tot Fight Cancer 055! Met nieuw, daaraan voorafgaand, op 10 september een Kids Swim in Malkander.

Achter de schermen zijn vele vrijwilligers weer druk bezig om er ook dit jaar een fantastisch evenement van te maken. We hopen weer vele deelnemers, vrijwilligers, bedrijven, enthousiast publiek en jou te mogen begroeten!

Het goede doel
Swim tot Fight Cancer is een recreatief zwemevenement in en rond het Apeldoorns kanaal en zwembad Malkander waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer, ten behoeve van onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en medicijnen in de strijd tegen kanker. Doe mee en help ervoor te zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is!

Swim tot Fight Cancer 055,   de tweede editie vol activiteit en sportiviteit (2017). In ieder geval met veel aandacht voor het goede doel en de vaak zeer persoonlijke redenen waarom er mee gezwommen wordt.

Swim 2017
Swim, 17 september

  • 1500 meter zwemmen voor individuen en teams;
  • 1600 meter, estafette race voor teams, nieuw!  Empowered by de Rabobank;
  • 200, 400, 600 meter of 1,5 km, junior Swim, voor jongeren vanaf 12jr.

In het Apeldoorns kanaal.

Kids Swim, 10 september

  • Zoveel mogelijk baantjes zwemmen voor alle kinderen in het bezit van minimaal zwemdiploma in Malkander. Nadere informatie over de Kids Swim volgt.


Resultaat Swim tot Fight Cancer 2016
Op zondag 18 september 206 zijn er ruim 150 deelnemers aan de start verschenen, inclusief Maarten van der Weijden, Marcel Wouda en Joost Reijns. Deze editie mocht plaats vinden dankzij de support van dik 85 bedrijven in en rondom Apeldoorn en de geweldige inzet van meer dan 100 vrijwilligers! Dank voor ieders inzet en enthousiasme.

Met elkaar hebben we in 2016 ruim € 125.000 bij elkaar gezwommen. Het was een fantastisch zwemspektakel! Met een heel mooi resultaat voor het goede doel.

10-5-2017
Gratis trainen bij Malkander en het Boschbad!

Bent u ingeschreven en wilt u trainen? Dat kan! Op vertoon van uw inschrijfbewijs (e-mailbevestiging) kunt u gratis trainen bij onze zwembaden. Zie onderstaande informatie voor de trainingsmomenten. U heeft toestemming om in wetsuit te trainen.

 

Training Boschbad:

Periode: juli en augustus

Dag: elke dinsdag en donderdag

Tijd: 07.00 tot 10.00 uur

 

 Training Malkander:

 Periode: van 23 mei tot 16 september

 Reguliere tijden banenzwemmen

 Zie malkander.nl voor de tijden

 

25-5-2017
14 juni kleurt de stad blauw!

Een dag en een avond voor vrijwilligers en sponsors.

Op 14 juni kleuren we de binnenstad blauw. We vragen ondernemers & bedrijven hun bijdrage te leveren aan Swim to Fight Cancer 2017.  'S avonds  organiseren we van 19:30 tot 21:00 uur onze vrijwilligersbijeenkomst 2017 op het kantoor van de Rabobank aan de Eendrachtstraat 133.

 

4-5-2017
KNZB borstcrawlcursus

De KNZB biedt deelnemers aan StFC tegen een gereduceerd tarief een borstcrawlcursus aan.
4-5-2017
Swim to Fight Cancer in het kort

Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. Samen in actie voor meer kankeronderzoek. Swim to Fight Cancer biedt je een mogelijkheid om ook een steentje bij te dragen.

 

Bij deze tweede editie van Swim to Fight Cancer in Apeldoorn zwem je, als individuele zwemmer of met je bedrijventeam, in het Apeldoorns kanaal tussen de bruggen in de Deventerstraat en de Molenstraat, om samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Via jouw strijd tegen het water. 

 

Over Fight cancer
Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten zij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen.

Fight cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie!

De opbrengsten van Fight cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

31-8-2016