De organisatie

Swim to Fight Cancer Apeldoorn 2017 wordt georganiseerd door vele vrijwilligers samen met het bestuur. Zij worden ondersteund door Accres Apeldoorn B.V.

 

Simone Mouw - Projectbureau  

Bijna iedereen is al wel, op wat voor een manier dan ook, in aanraking gekomen met deze vreselijke ziekte. In mijn eigen omgeving heb ik helaas al te veel lieve familieleden en vrienden verloren aan kanker. Met dit geweldige evenement hoop ik mijn steentje bij te dragen voor een toekomst waarin kanker niet meer dodelijk is.

Bas Löverink - Website

Vorig jaar (2016) heb ik als deelnemer mee gedaan aan Swim to Fight Cancer. Een prachtig evenement met daarachter een goed doel dat ik van harte steun. De deelname vorig jaar heeft me een mooie ervaring gebracht en ik wil er graag mijn steentje aan bijdragen dat ook anderen dit kunnen beleven en tegelijk natuurlijk geld kunnen inzamelen.

Greta Jordens - Bestuurssecretariaat

Toen ik werd gevraagd om het secretariaat te willen voeren voor de Stichting Swim to Fight Cancer Apeldoorn heb ik direct ja gezegd! Wat is er mooier dan een geweldig doel te mogen steunen met het uitvoeren van werkzaamheden die al jaren je passie zijn?

Mijn grootste wens is dat kanker op termijn een ziekte wordt als griep en als zodanig behandeld kan worden. Zelf ben ik 2 jaar geleden één van mijn beste vriendinnetjes door de ziekte verloren en ook nu zijn er dierbaren in mijn omgeving die strijden tegen deze vreselijke ziekte. 

Greta Jordens is eigenaar van de Allround Support Groep, dé telefoon- en secretariaatsservice van Apeldoorn.

Samen met 10 medewerksters zorgt zij er voor dat ondernemers geen kansen en dus omzet mislopen door er voor te zorgen dat deze bedrijven optimaal telefonisch bereikbaar zijn. Verder nemen zij ondernemers een scala aan secretariële taken uit handen zodat deze ondernemers meer aandacht kunnen besteden aan hun klanten, de groei van hun bedrijf en de passie waar zij elke dag voor opstaan!

Corrie en Gerrit Konijnenberg - Financiële administratie

Van heel dichtbij hebben wij meegemaakt wat er gebeurd als je de diagnose kanker krijgt. Het zet je leven totaal op zijn kop. Wij hopen als vrijwilliger een klein steentje bij te dragen in de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte.  Iedereen gunnen wij een gezonde, kankervrije, toekomst.

Wij hopen dat de Stichting een mooi bedrag binnenhaalt voor Fight cancer!

 

Ruud van Wuijckhuise - Wedstrijdterrein

Vorig jaar werd mij gevraagd of ik mee wilde helpen om de Swim in Apeldoorn van de grond te krijgen. Ik heb meteen ja gezegd. Het doel sprak me aan en het evenement sprak me aan. Eenmaal in het team zag ik enthousiasme en een enorme wil om het voor elkaar te krijgen. En we hebben het voor elkaar gekregen met als beloning meer dan 160 gemotiveerde deelnemers die het gevecht met het natuurwater aangingen. Ik heb gezien hoe bereidwillig onze sponsors middelen en mensen ter beschikking hebben gesteld. Hoe mensen met persoonlijke verhalen ons gesteund hebben. De Swim groeit, niet alleen in Apeldoorn maar ook in andere steden in Nederland. En ik ben er trots op hieraan mee te mogen werken.

Tom Spijker - Wedstrijdgedeelte

Waarom ik mee vecht? Er zijn teveel mensen die te maken hebben met deze vreselijke ziekte. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is dat er onderzoek wordt gedaan naar de bestrijding van deze ziekte. Met mijn inzet hoop ik een steentje bij te kunnen dragen om deze ziekte in de toekomst voorgoed te kunnen stoppen. 

 

Ton van Laarhoven - Horeca

Er is geen argument te bedenken waarom je niet inzet voor een goed doel.
Het ondersteunen van welk goed doel dan ook, verijkt je eigen leven en geeft hoop voor vele mensen op een betere toekomst.
Want stel je eens voor een wereld zonder deze ziekte en dat deed me denken aan
John Lennons “Imagine”.  Stel je eens voor: een wereld zonder kanker,

 laten we het niet bij dromen houden maar laten we het gevecht aangaan.

 

Imagine

Imagine there’s no cancer.

There is a solution to the disease.

No more hell for many families.

Above us only the blue sky.

Imagine all the people.

Have a new chance for the future.

 

You may say I’m dreamer.

But I’m not the only one.

We swim to the end.

We fight for charity.

 

Imagine there is no research.

I wonder how it should be done.

No solution or medication.

No hope or trust.

I hope everyone will support us.

And the water will bring us together.

 

You may say I’m dreamer.

But I’m not the only one.

I hope someday you’ll join us.

And the world will be without cancer.

Stel je Voor

Stel je voor er is geen kanker
Er is een oplossing voor deze ziekte.

Geen hel meer voor vele families

Boven ons alleen de blauwe lucht

Stel je voor dat alle mensen

Hebben een nieuwe kans voor de toekomst

 

Je zou kunnen zeggen dat ik een dromer ben

Maar ik ben niet de enige.

We zwemmen naar het eind.

We vechten voor het goede doel.

 

Stel je eens voor er is geen onderzoek.

Ik vraag me af hoe het dan verder moet.

Geen oplossing of medicijnen.

Geen hoop of vertrouwen.

Ik hoop dat iedereen ons zal steunen.

En het water zal van ons samen brengen.

 

Je zou kunnen zeggen dat ik een dromer ben
Maar ik ben niet de enige.

Ik hoop dat je op een dag bij ons komt.
En de wereld zal dan zonder kanker zijn.

 

 

Anouk Zijlstra - Stagiaire

Om mijn studie succesvol af te ronden heb ik voor Swim to Fight Cancer 055 onderzoek gedaan naar het draaiboek voor het gehele evenement in Apeldoorn. Ik vind het erg bijzonder dat ik de afsluiting van mijn studiejaren via deze weg kan doen en dat ik kan zien hoe het evenement zich opbouwt. Net als vele anderen heb ik ook een erg dierbaar persoon veel te snel moeten missen, iets waar je nooit op voorbereid bent. Ik zie dit als een mooie bijdrage die ik geef tegen de strijd tegen kanker om onderzoeken te laten doen waarbij we kanker tegen kunnen gaan!