Veiligheid en gezondheid

Het water in het Apeldoorns kanaal is geen officieel zwemwater. Waterschap Vallei en Veluwe spant zich dagelijks in om het water rondom Apeldoorn zo schoon mogelijk te houden. Voor Swim to Fight Cancer Apeldoorn doet Waterschap Vallei en Veluwe er alles aan om de waterkwaliteit te optimaliseren, maar kunnen geen invloed uitoefenen op de uiteindelijke kwaliteit. Zij doen intensieve metingen van het water. In samenwerking met de gemeente verwijderen zij extra drijvend en niet drijvend vuil en andere obstakels uit het water. Er wordt dus altijd in verantwoord water gezwommen. 

Indien de waterkwaliteit op 17 september 2017 een onverantwoord gevaar dreigt op te leveren voor de gezondheid behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen voor de veiligheid van de deelnemers, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor meer details. 

Eigen risico
Deelname is op eigen risico waarvoor je vooraf ter plaatse moet tekenen zoals je dat ook op 17 september gaat doen.

Dankzij de inzet van partijen zoals Waterschap, Brandweer, gemeente, Apeldoornse Reddings Brigade, het Rode Kruis, Fysiotherapie Houwer en Ruijs etc., zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.