Veiligheid en gezondheid

Het water in het Apeldoorns kanaal is geen officieel zwemwater. Daarom werkt Swim to Fight Cancer Apeldoorn nauw samen met Waterschap Vallei en Veluwe. Om een goede waterkwaliteit te kunnen waarborgen worden er intensieve metingen gedaan door Waterschap Vallei en Veluwe. Jullie als deelnemers zwemmen in schoon water met goede waterkwaliteit. 

Mocht de waterkwaliteit op 16 september 2018 onverantwoord zijn, dan zal de organisatie in overleg met Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Apeldoorn de nodige maatregelen nemen. Dit kan betekenen dat de Swim verplaatst kan worden of in het uiterste geval afgelast wordt. Zie de algemene voorwaarden voor meer details. Jouw veiligheid en gezondheid staan voorop.

Eigen risico
Deelname is op eigen risico waarvoor je vooraf ter plaatse moet tekenen. Deelnemers ontvangen alle belangrijke informatie (ook) per mail. Hieronder vind je al een heel belangrijk document:


Minimumleeftijd
Ben je jonger dan 18 jaar dan dient de ouder het formulier 'toestemmingsverklaring deelnemers onder 18 jaar' in te vullen.

Dankzij de inzet van Waterschap, Brandweer, gemeente, Apeldoornse Reddings Brigade, het Rode Kruis, Fysiotherapie Houwer en Ruijs wordt jouw veiligheid en gezondheid gewaarborgd.