Voorbereiding
Een getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over. In Apeldoorn is de afstand ongeveer 1,5 kilometer.

Trainen
We adviseren om voor Swim to Fight Cancer te trainen (in de wetsuit).

Wetsuit
Heb je al een wetsuit? We stellen het dragen van een wetsuit inmiddels wel verplicht, het levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast zitten we natuurlijk al halverwege september met de Swim en dan is de temperatuur van het water al behoorlijk afgekoeld.We adviseren om hier (minimaal enkele keren) in te trainen om eraan te wennen.  

Eigen risico
Deelname is op eigen risico waarvoor je vooraf ter plaatse moet tekenen zoals je dat ook op 17 september gaat doen. Deelnemers ontvangen alle belangrijke informatie (ook) per mail. Hieronder vind je al een heel belangrijk document:


Minimumleeftijd
Er geldt een minimumleeftijd van 12 jaar voor de reguliere Swim to Fight Cancer. Ben je nog geen 18? Dan heb je een toestemmingsverklaring nodig. Die kun je hier downloaden. Als deze is ingevuld kun je die per mail aan ons verzenden. We raden je aan om deze tevens mee te nemen op de dag van het evenement zelf, voor de registratie.

Starttijden
Tussen 12 en 15 uur gaan jullie per 4 deelnemers te water. Op uiterlijk 13 september krijg je een mailtje waarin de indeling van de waves en de precieze starttijden per persoon/team bekend worden gemaakt. Als je graag met (bijvoorbeeld) een vriend of een familielid tegelijk wilt starten, dan kan dat! Stuur ons dan even een mailtje.

Voor de tijdstippen van de waves is de organisatie verantwoordelijk en kan geen voorkeur worden aangegeven. Op de website worden uiterlijk 13 september de wedstrijdregels en indelingen van de waves bekend gemaakt, met hierbij de betreffende starttijden, namen en nummers. Hierbij staat ook hoe laat je je dient te melden. Wij adviseren iedereen daarom goed de site in de gaten te houden. Het is van groot belang dat je op tijd bent en in de juiste wave start. Wist je trouwens dat individueel inschrijven voor Swim to Fight Cancer Apeldoorn nog kan tot 11 september 23:59 uur? Teams kunnen zich inschrijven tot 1 september 23:59 uur!

Tips ophalen donaties
Het behalen van het donatiebedrag kan op vele manieren:
  • Gebruik je sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram) om de link naar je persoonlijke donatiepagina te promoten en aandacht voor jouw prestatie te krijgen;
  • Maak gebruik van allerlei logo's, posters, flyers en banners die we online zullen zetten! Zodra die van Apeldoorn beschikbaar zijn, zijn die hier te vinden;
  • We hebben ook flyers en posters die je af kunt komen halen;
  • Organiseer in de aanloop een ludieke actie, zoals een diner voor vrienden, een ’openbare training’ of iets dergelijks, waarmee je aandacht vraagt voor de actie, met als doel geld in te zamelen;
  • Als je lid bent van een (sport)vereniging of genootschap kun je wellicht een soort collecte of speciale actie bedenken om je donatiegeld bij elkaar te krijgen. Bovendien willen je teamgenoten je misschien wel helpen bij jouw fundraise-actie;
  • Heb je nog meer ideeën? Houd ons op de hoogte! Op deze plek delen we jouw goede idee graag met de andere deelnemers.

Trainingsschema
Klik hier voor het trainingsschema. We wensen jullie veel plezier en succes met en tijdens het trainen!