Swim to Fight Cancer Apeldoorn
Individuele deelnemers kunnen zich inschrijven voor 250 meter, 750 meter of 1500 meter.

Voorbereiding
Een getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over. In Apeldoorn is de afstand maximaal 1,5 kilometer.

Het dragen van een wetsuit is niet verplicht, maar we raden het voor de ongeoefende zwemmer wel aan: het levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast zitten we natuurlijk al halverwege september met Swim to Fight Cancer Apeldoorn en dan is de temperatuur van het water al behoorlijk afgekoeld.

Trainen
We adviseren om voor Swim to Fight Cancer te trainen (in de wetsuit).

Wetsuit
Heb je al een wetsuit? We stellen het dragen van een wetsuit niet verplicht, maar raden het wel aan; dit in verband met de temperatuur van het water in september. We raden daarbij aan om een wetsuit met lange mouwen te gebruiken, maar dit is natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid. En we adviseren ook om hier (minimaal enkele keren) in te trainen om eraan te wennen.  

Eigen risico
Deelname is op eigen risico waarvoor je vooraf ter plaatse moet tekenen. Deelnemers ontvangen alle belangrijke informatie (ook) per mail. Hieronder vind je al een heel belangrijk document:

Minimumleeftijd
Ben je jonger dan 18 jaar dan dient de ouder het formulier 'toestemmingsverklaring deelnemers onder 18 jaar' in te vullen.Starttijden
Tussen 12 en 16 uur gaan jullie per 4 deelnemers te water. Zodra het startschema bekend is, wordt het gepubliceerd op de website en gemaild naar de deelnemers. Hierbij staat ook hoe laat je je dient te melden. Wij adviseren iedereen daarom goed de website in de gaten te houden. Het is van groot belang dat je op tijd bent en in de juiste wave start.