Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over Swim to Fight Cancer?

Bekijk dan eerst of je hieronder je antwoord kunt vinden. Lukt dit niet, dan ontvangen we je vragen graag per e-mail.


Vragen over de website

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?

Stuur een e-mail, maak een facebook - of Twitterbericht met de link van je persoonlijke pagina. Wanneer mensen op de link klikken, komen ze op jouw pagina. Hier kunnen ze rechtstreeks aan jou doneren.

Kan ik mijn donatie later betalen?

Je kunt je donatie later betalen als je een bedrijf bent en een donatie wilt doen van meer dan € 100,00. Zodra je op de donatiepagina je bedrijfsnaam en het te doneren bedrag noteert, dan wordt de betaalmogelijkheid "per factuur" zichtbaar. De factuur ontvang je per e-mail en dient binnen 14 dagen voldaan te zijn.

Ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Kan dit nog aangepast worden?

Helaas kunnen wij een donatie aan een verkeerde persoon niet corrigeren. Let daarom goed op dat je tijdens het doneren via het donatieformulier op de pagina van de juiste persoon staat.


Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen en/of doneren?

Ja, er is een mobiele website die je kunt gebruiken om je in te schrijven en te doneren, mits je een mobiele app van je bank hebt geïnstalleerd die dit ondersteunt.

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen?

Nee, de betalingssystemen van onze website ondersteunen dat niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland, neem dan even contact met ons op. Dan zorgen wij ervoor dat je alsnog je donatie kan doen.

Overig

Wie kan er deelnemen aan Swim to Fight Cancer Apeldoorn?

Iedereen vanaf 10 jaar mag deelnemen, mits je niet zwanger bent of gezondheidsproblemen hebt. Tevens moet je in het bezit zijn van minimaal de zwemdiploma’s A en B. Ben je jonger dan 18 jaar dan kun je alleen meedoen onder toezicht van je ouder en/of verzorger. Je hebt dan wel schriftelijke toestemming nodig van je ouder en/of verzorger. Hiervoor moet een 'toestemmingsverklaring' worden ingevuld. Deze verklaring kan worden gedownload van de website www.apeldoorn.swimtofightcancer.nl, dan wel worden opgevraagd per e-mail.

Mogen de bedrijven met een businessteam acties op touw zetten om donatiegeld binnen te halen?

Ja natuurlijk! We omarmen alle initiatieven die geld opleveren voor het goede doel. We vernemen als organisatie graag vooraf welke acties worden ondernomen. Dan kunnen wij je ondersteunen en of jouw actie extra onder de aandacht brengen bij de overige deelnemers. De stichting Swim to Fight Cancer Apeldoorn is in geen geval verantwoordelijk voor acties die door derden op touw worden gezet.

Is er een aparte Swim voor kinderen? 

Nee, er is geen aparte Swim voor kinderen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deelnemen als Junior.

Wat is de waterkwaliteit van het water tijdens Swim to Fight Cancer Apeldoorn?

Het water in het Apeldoorns kanaal is geen officieel zwemwater. Daarom werkt Swim to Fight Cancer Apeldoorn nauw samen met Waterschap Vallei en Veluwe.Om een goede waterkwaliteit te kunnen waarborgen worden er intensieve metingen gedaan door Waterschap Vallei en Veluwe. Jullie als deelnemers zwemmen in schoonwater met een goede waterkwaliteit. Mocht de waterkwaliteit op 16 september 2018 onverantwoord zijn, dan zal de organisatie in overleg met Waterschap Vallei en Veluwe en de Gemeente Apeldoorn de nodige maatregelen nemen.

Wie controleert de waterkwaliteit van de Swim to Fight Cancer Apeldoorn 2018?

Waterschap Vallei en Veluwe doen intensieve controles van de waterkwaliteit in het kanaal. 

Wat doet de organisatie als de metingen een negatief resultaat opleveren?

Mocht de waterkwaliteit op 16 september 2018 dusdanig zijn dat het onverantwoord is om in te zwemmen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen voor de veiligheid van de deelnemers, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement. Zie de algemene voorwaarden voor meer details.

Wat adviseert de organisatie ten aanzien van het zwemmen met of zonder wetsuit?

Zwemmen met een wetsuit is niet verplicht in Apeldoorn. We raden wel sterk aan om voor je eigen veiligheid een full wetsuit (armen en benen bedekkend) te gebruiken, zeker als de temperatuur onder de 20 graden is. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op.

Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen en ook om al te trainen in een wetsuit.

Hoe organiseren jullie de mogelijkheden tot het omkleden en douchen?

Er zullen afgesloten tenten aanwezig zijn die dienen als omkleedruimte. De deelnemers ontvangen hierover ruim van tevoren meer informatie. Hier kunnen zij ook hun spullen in een bewaakte ruimte achterlaten. Het is raadzaam om geen waardevolle spullen mee te nemen.  Bij de finish is er de mogelijkheid om (weliswaar met koud water) je af te spoelen. 

Hoe houden jullie het inschrijfgeld en de donaties gescheiden?

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden binnen, op de andere rekening de donaties. De donaties komen 100% ten goede van Stichting Fight cancer. Na afloop van het event wordt de eerste stand doorgegeven. Eind september wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt en overgemaakt aan de stichting Fight cancer.